Totul despre cancerul de piele
    
SHARE
 
2016-05-24
Pielea închisă la culoare și cancerul la nivelul palmelor și tălpilor

Medicii dermatologi de la Langone Medical Center din New York atrag atenția asupra unui fenomen îngrijorător, care nu a fost până acum în atenția specialiștilor și publicului larg: persoanele care au o piele închisă la culoare au un risc crescut cu 30% de a se confrunta cu acumulări periculoase de pigment la nivelul palmelor și tălpilor.

Acestea pete pigmentare care afectează extremitățile se pot transforma în melanom, motiv serios pentru ca posesorii acestora să meargă la medic pentru a le evalua și monitoriza. Specialiștii americani au ajuns la concluzia că persoanele cu pielea închisă la culoare sunt mai afectate de aceste pete după ce au evaluat peste 1.000 de pacienți.

Cei cu pete pigmentare situate pe palme și tălpi aveau și un număr mai mare de alunițe decât persoanele cu pielea mai deschisă la culoare. Îngrijorător este că multe dintre persoanele care se confruntă cu aceste acumulări de pigment nici nu știu că le au. De aceea, evaluarea dermatologică anuală completă se impune, indiferent de culoarea pielii.

 Sursa - http://www.webmd.com/melanoma-skin-cancer/news/20151214/suspicious-pigment-spots-more-common-on-darker-skin

Întreabă specialistul
Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatoriiTRIMITE
CITEŞTE ŞI:
Un proiect dezvoltat de:
©2015
Cu sprijinul: