Totul despre cancerul de piele
    
SHARE
 
2016-05-25
Tu știi de ce trebuie să bem apă multă?

Apa este lichidul vital pentru organismul uman, care intră în compoziția sa și cu ajutorul căruia au loc multe dintre procesele metabolice.

De aceea, pentru a funcționa în parametrii optimi, corpul uman trebuie alimentat constant cu apă. Necesarul minim este de 45 de ml pe kilogram corp și variază în funcție de sezon: de exemplu, vara, când transpirăm mult, avem nevoie de mai multă apă.

în momentul în care ne privăm organismul de apă, acesta tinde să facă rezerve din ce are și să recircule aceeași apă în care se vor regăsi din ce în ce mai multe toxine, pentru că nu a avut suficient lichid care să permită evacuarea acestora.

Semnele deshidratării sunt uscarea tegumentelor, constipația, dar și colorarea intensă a urinei. În plus, multe persoane se confruntă cu senzația de picior greu sau o stare generală de oboseală.

Pentru a preveni astfel de situații, specialiștii ne sfătuiesc să bem înghițituri mici de apă, la 15, 20 de minute, să folosim creme și loțiuni hidratante pentru piele, care formează pelicule ce împiedică evaporarea apei, să nu consumăm sare și cafea în exces, pentru a evita deshidratările masive. De asemenea, trebuie evitată ingestia unei cantități mari de apă o dată, pentru că aceasta se va elimina rapid din corp, fără să ne hidrateze corespunzător.

Întreabă specialistul
Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatoriiTRIMITE
Gorbe
0000-00-00 00:00:00
Buna ziua. Doresc sa va intreb ceva. Am o alunita pe spate este crescuta. Si nu stiu ce ar fi. Ce trebuie sa fac. Va multumesc pentru sfat.
Dr. Mihaela Leventer
Medic primar dermatolog
Fondatorul Centrului Dr. Leventer
2016-11-08 13:07:27
Buna ziua,
Alunita trebuie sa fie vazuta de medic. Va recomandam o consultatie dermatoscopica.
Daca aveti alte intrebari, va stam la dispozitie!
Neamu Mariana
2017-01-23 05:24:31
Mi-a aparut o alunita pe care nu o aveam in zona buricului, am ipresia ca, creste si are o forna uscata dar ciudata.
Doresc sa fiu anuntata pe fb
Echipa canceruldepiele.ro
2017-01-25 18:27:33
Este necesara o vizita la dermatolog pentru a fi analizata dermatoscopic alunita. Doar asa se poate determina daca este o alunita cu risc sau una obisnuita.
CITEŞTE ŞI:
Un proiect dezvoltat de:
©2015
Cu sprijinul: