Totul despre cancerul de piele
    
SHARE
 
2016-05-20
Cum să ai grijă de cei dragi

în ultimii ani, soarele s-a dovedit a fi unul dintre cei mai aprigi dușmani ai pielii. Stau mărturie și cazurile din ce în ce mai multe de cancere de piele, apărute pe un fond genetic activat de expunerea la ultraviolete. Acestea sunt din ce în ce mai puterncie din cauza subțierii stratului de ozon. Însă „își fac de cap” și pe fondul neglijării unor avertismente tot mai dese ale medicilor dermatologi care insistă asupra a câteva reguli simple de protecție a pielii.

  1. Nu ieșiți din casă fără a aplica pe piele creme cu factor de protecție. Avertizați-i mereu și pe cei care vă însoțesc!
  2. Nu expuneți bebelușii mai mici de un an la soare! Iar după această vârstă, evitați ultravioletele între 10 și 16.
  3. Examinați pielea copiilor, nu-i lăsați să se ardă la soare și nu-i încurajați să stea zile în șir la plajă, nu-i lăsați la joacă la orele amiezii.
  4. Mergeți la medic pentru orice mică leziune și nu ratați controlul dermatologic anual.
  5. Supravegheați alunițele celor dragi și învățați-i să le protejeze de orice agresiune.
  6. Aduceți-vă părinții și bunicii la dermatolog, cu atât mai mult cu cât au lucrat zeci de ani în soare, în construcții, pe câmp sau în transporturi. Există riscul ca, după ani de zile de expunere la soare, să dezvolte un cancer de piele.
  7. Sfătuiți-i să poarte haine care să le protejeze pielea când ies din casă la ore de maximă emisie de ultraviolete, adică între 10 și 17.
  8. Nu apelați niciodată la alifii, plante, extracte naturale pentru a calma leziunile pielii. Este posibil să faceți mai mult rău decât bine.
  9. Uitați definitiv de solar și asigurați-vă că adolescentele nu repetă greșeala mamelor îndrăgostite de culoarea arămie a pielii.
  10. Amintiți-vă că schiul, pescuitul, fotbalul ca de altfel, orice activitate în aer liber pot crește riscul de cancer de piele, la fel ca expunerea la soare pe plajă dacă nu protejați pielea.
Întreabă specialistul
Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatoriiTRIMITE
CITEŞTE ŞI:
Un proiect dezvoltat de:
©2015
Cu sprijinul: