Totul despre cancerul de piele
    

Unul din trei oameni care suspectează că are cancer, la nivel mondial, primește diagnosticul de cancer de piele. În America, statisticile desemnează cancerul de piele drept cel mai des întâlnit tip de cancer la om”, iar în România, chiar dacă nu există încă analize statistice elaborate precum ale americanilor, doctorii vorbesc despre o creștere cu 200% a cazurilor în ultimii 10 ani.

Cancerul de piele, un diagnostic ignorat de mulți, mai ales în temeiul unei false încrederi că ”li se întâmplă doar altora”, se transformă într-un diagnostic tot mai des întâlnit, care ajunge să afecteze nu doar bolnavul, ci și rude, prieteni, oameni cunoscuți și dragi. Nu ne mai permitem să ne întrebăm „cum, și pielea poate face cancer?!”, nu mai putem ignora termeni precum „carcinom”, „melanom” sau „biopsie”.

Marea problemă în țara noastră este diagnosticarea tardivă. „Văd mereu cazuri bulversante – pacienți mutilați din cauza tumorilor galopante - și nu îmi dă pace gândul că tot acest chin nesfârșit pentru pacient putea fi evitat, pentru că depistarea în stadii incipiente are puterea de a transforma cancerul de piele într-o boală vindecabilă”, spune dr. Mihaela Leventer, cea din grija căreia a prins viață acest proiect (pe care ne bucurăm că l-ați descoperit).

www.canceruldepiele.ro este o inițiativă a Fundației Dr. Leventer pentru Sănătatea Pielii, iar planurile ne sunt curajoase: să reducem numărul de cazuri depistate în stadii avansate, cazurile de mutilări și de decese din cauza cancerului de piele, să scădem numărul de diagnostice puse greșit, de prejudecăți în privința acestei boli, de pacienți puțin sau deloc informați.

O întreagă echipă formată din experți în dermatologie și editori dedicați vă sunt alături prin acest proiect cu articole de încredere, recomandări importante și răspunsuri la întrebări. Vrem ca, atunci când veți închide această pagină, să rămâneți cu acest gând: cancerul de piele este o amenințare extrem de reală pentru noi toți, dar poate fi învins. De către cei informați, de cei care cer ajutorul la primele suspiciuni, de cei cărora le pasă, de voi, dragi cititori.


Echipa canceruldepiele.ro

Mihaela Leventer

Dr. Mihaela Leventer
Medic primar dermatolog
Fondatorul Centrului Dr. Leventer
Gabriela Dodan

Dr. Gabriela Dodan
Medic specialist dermatolog
Tiberiu Tebeica Dr. Tiberiu Tebeica
Medic specialist Anatomie Patologica
Dermatopatolog (certificare internațională)Contact:

contact@canceruldepiele.ro

CITEŞTE ŞI:
Un proiect dezvoltat de:
©2015
Cu sprijinul: