Totul despre cancerul de piele
    
SHARE
 
2016-11-25
În prag de sărbători, nu lăsă pe ultima sută de metri tratamentul de înfrumusețare

Sunteți pe fugă? Cadourile, mesele de sărbători și vizitele pe care trebuie să le faceți în această perioadă vă consumă timp prețios? Atunci veți fi tentate să lăsați pe ultima sută de metri ritualul de înfrumusețare și revigorare a tenului. În aceste condiții, specialiștii dermatologi vă avertizează asupra unor posibile riscuri la care vă expuneți dacă vreți să faci totul în zilele de sărbătoare.

“În primul rând, nu lăsați pe ultima clipă tratamentele de înfrumusețare, multe dintre ele înseamnă injectări, tratamente laser, peelingul fetei si necesită timp de vindecare. Dacă umflăturile se remit în 1-2 zile, vânătăile trec in 7-10 zile”, declară medicul dermatolog de top Mihaela Leventer, unul dintre pionierii terapiilor laser pentru ten din România.

În plus, medicii spun că este bine să evitați terapiile cosmetice chiar în zilele cu evenimente speciale, cum sunt petrecerile de Revelion, pentru că riscați iritarea tenului.

“Nu faceți gomaj cu zaț de cafea, mălai, tărâţe pentru că veți irita nepermis fața. Evitați aplicarea de măști din fructe pentru că exfoliază pielea. În schimb, folosiți o baza de machiaj hidratantă peste care puteți utiliza un fond de ten potrivit cu culoarea pielii. Un machiaj profesionist este întotdeauna magic”, este de părere coordonatoarea centrului “Dr Leventer Centre” și a fundației Dr. Leventer pentru sănătatea pielii.

În cazul în care pielea se confruntă cu fenomene de roșeață sau cuperoză, există remedii, iar cele mai bune sunt cele recomandate de către dermatolog.

“Puteți reduce înroșirea fetei și cuperoza cu geluri pe bază de arnică sau cu cremă vasoconstrictoare. De asemenea, picăturile de ochi antiînroșire limpezesc privirea”, vă sfătuiește dermatologul Mihaela Leventer.

Un alt sfat important al specialiștilor în terapii faciale: evitați să dormiți cu machiajul pe față. Demachierea este vitală și nu trebuie ratată niciodată. Asta pentru a evita încărcarea tenului și afectarea sa pe termen lung. În plus, hidratarea este obligatorie în această perioadă când tenul este expus frigului, vântului și căldurii din interior, fenomene care îl pot usca excesiv. Un alt sfat important este să aveți grijă ca din meniul zilnic să nu vă lipsească legumele și fructele proaspete - se recomandă curele cu citrice, adevărate infuzii de vitamina C, extrem de prețioasă pentru sănătatea și frumusețea pielii.

Întreabă specialistul
Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatoriiTRIMITE
CITEŞTE ŞI:
2017-07-05
Ai o întrebare despre cancerul de piele?
2017-06-05
Alunițele și riscul de cancer de piele
2017-05-05
Soarele, tutunul și mișcarea în aer liber
2017-04-25
Tehnica Mohs - cel mai bun tratament pentru cancerul de piele
2016-11-25
Sporturile de iarnă şi riscurile asupra pielii
2016-11-21
Nu tratați singuri alunițele sau alte leziuni ale pielii pentru că se pot agrava!
2016-11-16
Biopsia cutanată, analiza fără de care nu este posibil un diagnostic corect
2016-11-10
Ce este necesar să faci dacă ai exagerat cu statul la soare în sezonul estival?
2016-11-07
Sfaturi sănătoase pentru pielea ta
2016-07-22
Citește Pielea pentru a depista la timp cancerul de piele!
2016-05-26
Carcinomul – cea mai frecventă formă a cancerului de piele - este o necunoscută pentru 91% dintre români
Un proiect dezvoltat de:
©2015
Cu sprijinul: