Totul despre cancerul de piele
    
SHARE
 
2016-11-25
Dr. Mihaela Leventer: “În cancerul de piele, nu ajută stilul vegan, vegetarian sau dietele restrictive”

Mii de români invadează plajele autohtone în weekend-urile călduroase din fiecare vară. În plus, destinațiile însorite rămân în topul preferințelor celor care pleacă în vacanță. Asta în ciuda avertismentelor dermatologilor care diagnostichează anual sute de cazuri de cancere cutanate.

“Carcinoamele bazocelulare numite și epitelioame bazocelulare sunt cel mai răspândite, fiind frecvent întâlnite pe pielea expusă la lumină de-a lungul vieții. Urmează carcinoamele spinocelulare care apar pe mucoase, buza inferioară fiind cea mai afectată dar și pe zone iradiate, ulcerații cronice sau pe zone fotoexpuse cronic. Melanomul malign este a treia tumoră importantă și destul de frecvent întâlnită având o evoluție gravă, mortală, dacă nu e depistată la timp. Se estimează că la nivel general, din totalul cancerelor care apar la om, o a treia tumoră este un cancer de piele”, afirmă medicul dermatolog Mihaela Leventer.

Un studiu al Fundației Dr. Leventer pentru Sănătatea pielii făcut un eșantion de 1200 de persoane, cu vârste între 18 și 65 de ani, a scos la iveală date îngrijorătoare privind preocuparea românilor pentru problemele de sănătate ce afectează pielea. Doar un sfert dintre aceștia au auzit de existența carcinomului cutanat, însă numai 3,6 la sută știu ce este și îl consideră vindecabil. Medicii spun că stilul de viață este esențial pentru ca tratamentul cancerului să dea rezultate.

“Stilul de viață sănătos, fără excese de expunere la lumină este foarte important în prevenție, iar după declanșarea bolii, în evoluția fără risc. Un factor declanșant pentru carcinomul de buză este fumatul, sistarea lui fiind benefică. Legat de alimentație, nu ajută stilul vegan, vegetarian sau dietele restrictive. Din contră, recomandăm o alimentație care să conțină toate principiile alimentare din care organismul să extragă necesarul de nutrienți necesari menținerii mecanismelor proprii de apărare”, spune coordonatoarea Dr Leventer Centre și a fundației Dr. Leventer pentru sănătatea pielii.

În ciuda numărului tot mai mare de persoane diagnosticate cu cancer cutanat, doar 27,3 la sută dintre români cred că acesta este frecvent. Mulți pacienți acceptă tratamentul, însă ajung târziu la medic.

“Pacienții au arătat o înțelegere perfectă a tehnicii Mohs și a valorii verificării integrale a marginii tumorale. Ce nu înțeleg încă suficient sunt semnele de alarmă, ce înseamnă "descoperire în timp util" și nevoia unui control anual de rutină pentru a verifica sănătatea pielii. Pacienții nu diferențiază tumorile între ele și nu înțeleg că prognosticul este diferit în funcție de tipul de tumoră. Consultul la dermatolog ar risipi îndoielile și lipsa de informație”, declară Mihaela Leventer.

Specialistul sfătuiește pacienții cu alunițe să nu le ignore pentru că se pot transforma cancere cutanate. În România, medicul Mihaela Leventer tratează multe dintre cancerele de piele prin tehnica Mohs încă din 2007, fiind primul specialist care a implementat metoda în țara noastră.

Întreabă specialistul
Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatoriiTRIMITE
DAN STOICA
2017-07-22 17:24:30
Mai devreme am trimis o itrebare,ce i drept am explicat mai pe larg [ imi cer scuze pt asta si tin sa va multumesc pt timpul acordat],dar nu v am spus carsta.AM 50 ANI SI 1,67M ,TEN DESCHIS si ochi verzi.
Va multumesc inca o data!
Echipa canceruldepiele.ro
2018-03-09 15:17:58
Aveti raspunsul aici: http://www.canceruldepiele.ro/specialistul-recomanda-ai-o-intrebare-despre-cancerul-de-piele-RO-102.html
Multumim!
crivoi ionel tiberiu
2018-01-12 11:16:03
doresc consultatie pt melanom in situ,umar,cu trimitere dr micut.va rog programare
Echipa canceruldepiele.ro
2018-03-09 15:19:31
Buna ziua,
Va puteti face programare aici: http://drleventercentre.com/dermatologie/contact/
Multumim!
CITEŞTE ŞI:
2017-07-05
Ai o întrebare despre cancerul de piele?
2017-06-05
Alunițele și riscul de cancer de piele
2017-05-05
Soarele, tutunul și mișcarea în aer liber
2017-04-25
Tehnica Mohs - cel mai bun tratament pentru cancerul de piele
2016-11-25
În prag de sărbători, nu lăsă pe ultima sută de metri tratamentul de înfrumusețare
2016-11-25
Sporturile de iarnă şi riscurile asupra pielii
2016-11-21
Nu tratați singuri alunițele sau alte leziuni ale pielii pentru că se pot agrava!
2016-11-21
Compresele reci cu ceai de mușețel sau lapte pot ajuta în cazul arsurilor solare
2016-11-16
Biopsia cutanată, analiza fără de care nu este posibil un diagnostic corect
2016-11-10
Ce este necesar să faci dacă ai exagerat cu statul la soare în sezonul estival?
2016-11-07
Sfaturi sănătoase pentru pielea ta
Un proiect dezvoltat de:
©2015
Cu sprijinul: