Totul despre cancerul de piele
    

Unul din trei oameni care suspectează că are cancer, la nivel mondial, primeşte diagnosticul de cancer de piele. În America, statisticile desemnează cancerul de piele drept cel mai des întâlnit tip de cancer la om”, iar în România, chiar dacă nu există încă analize statistice elaborate precum ale americanilor, doctorii vorbesc despre o creştere cu 200% a cazurilor în ultimii 10 ani.

Cancerul de piele, un diagnostic ignorat de mulţi, mai ales în temeiul unei false încrederi că ”li se întâmplă doar altora”, se transformă într-un diagnostic tot mai des întâlnit, care ajunge să afecteze nu doar bolnavul, ci și rude, prieteni, oameni cunoscuţi şi dragi. Nu ne mai permitem să ne întrebăm „cum, şi pielea poate face cancer?!”, nu mai putem ignora termeni precum „carcinom”, „melanom” sau „biopsie”.

Marea problemă în ţara noastră este diagnosticarea tardivă. „Văd mereu cazuri bulversante – pacienţi mutilaţi din cauza tumorilor galopante - şi nu îmi dă pace gândul că tot acest chin nesfârşit pentru pacient putea fi evitat, pentru că depistarea în stadii incipiente are puterea de a transforma cancerul de piele într-o boală vindecabilă”, spune dr. Mihaela Leventer, cea din grija căreia a prins viaţă acest proiect (pe care ne bucurăm că l-aţi descoperit).

www.canceruldepiele.ro este o iniţiativă a Fundaţiei Dr. Leventer pentru Sănătatea Pielii, iar planurile ne sunt curajoase: să reducem numărul de cazuri depistate în stadii avansate, cazurile de mutilări şi de decese din cauza cancerului de piele, să scădem numărul de diagnostice puse greşit, de prejudecăţi în privinţa acestei boli, de pacienţi puţin sau deloc informaţi.

O întreagă echipă formată din experţi în dermatologie şi editori dedicaţi vă sunt alături prin acest proiect cu articole de încredere, recomandări importante şi răspunsuri la întrebări. Vrem ca, atunci când veţi închide această pagină, să rămâneţi cu acest gând: cancerul de piele este o ameninţare extrem de reală pentru noi toţi, dar poate fi învins. De către cei informaţi, de cei care cer ajutorul la primele suspiciuni, de cei cărora le pasă, de voi, dragi cititori.


Echipa canceruldepiele.ro

Mihaela Leventer

Dr. Mihaela Leventer
Medic primar dermatolog
Fondatorul Centrului Dr. Leventer
Gabriela Dodan

Dr. Gabriela Dodan
Medic specialist dermatolog
Tiberiu Tebeica Dr. Tiberiu Tebeica
Medic specialist Anatomie Patologica
Dermatopatolog (certificare internațională)Contact:

contact@canceruldepiele.ro

CITEŞTE ŞI:
2017-07-05
Ai o întrebare despre cancerul de piele?
2017-06-05
Alunițele și riscul de cancer de piele
2017-05-05
Soarele, tutunul și mișcarea în aer liber
2017-04-25
Tehnica Mohs - cel mai bun tratament pentru cancerul de piele
2016-11-25
Sporturile de iarnă şi riscurile asupra pielii
2016-11-25
Dr. Mihaela Leventer: “În cancerul de piele, nu ajută stilul vegan, vegetarian sau dietele restrictive”
2016-11-21
Nu tratați singuri alunițele sau alte leziuni ale pielii pentru că se pot agrava!
2016-11-21
Dr. Leventer: medicul salvează viața unui pacient cu cancer dacă i se dă posibilitatea de a ajuta la timp
2016-11-16
Biopsia cutanată, analiza fără de care nu este posibil un diagnostic corect
2016-11-14
Fii atent, cancerul poate afecta orice zonă de piele, chiar și zona genitală sau unghială
2016-11-10
Ce este necesar să faci dacă ai exagerat cu statul la soare în sezonul estival?
Un proiect dezvoltat de:
©2015
Cu sprijinul: